Platform Rosa blog

2 juni 2008

Steun de buschauffeurs!

Filed under: In raad en daad — platformrosa @ 4:39 39

De Bredase SP roept reizigers op zich solidair te verklaren met de stakende buschauffeurs. Dit in tegenstelling tot de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA, die als stakingsbrekers fungeren en bussen in willen zetten om studenten te vervoeren van het station naar de scholen. Overgenomen van http://www.breda.sp.nl

Wees solidair met de buschauffeurs!

Vanaf zondag 1 juni staken de buschauffeurs van Veolia, net als hun collega’s in heel Nederland, voor een betere CAO. Al maandenlang voeren ze actie voor een loonsverhoging van 3,5%. Net als bijvoorbeeld postbodes, politieagenten, treinpersoneel en personeel in de zorg is het belangrijk en soms zwaar werk met een in verhouding karige beloning. De werkgevers willen echter niet verder gaan dan een sigaar uit eigen doos. Zij wentelen de problemen die door de opgedrongen marktwerking is ontstaan af op de chauffeurs. En indirect ook de reizigers, door te bezuinigen op materiaal en de veiligheid en het reiscomfort in gevaar te brengen door onmogelijke dienstregelingen. De vervoerder die de laagste inschrijving heeft op een concessie moet immers ergens dit geld terugverdienen, door te bezuinigen op mensen en materiaal. Daarbij is niemand gebaat: reizigers niet en chauffeurs niet. Daarom roepen we reizigers op om zich solidair te verklaren met de buschauffeurs en samen een halt toe te roepen aan de voortdurende kaalslag van ons openbaar vervoer.

Advertenties

1 reactie »

  1. Beste kameraden;

    We zijn met een delegatie van de SP gemeenteraadsleden en bestuur van de SP te Purmerend op bezoek geweest in de garage, er waren ruim 100 chauffeurs en een goede strijdbare stemming, als raadsleden zouden we de werkgevers maar ook de gemeenten en provincies onder druk moeten zetten, net als met de thuiszorg is er te weinig geld beschikbaar gesteld waardoor de werkgevers in het streekvervoer weinig ruimte hebben, de overheid wil zoals gebruikelijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dus bij nieuwe aanbestedingen meer geld op tafel.

    Atte Houtsma; raadslid SP te Purmerend

    Reactie door Atte Houtsma — 3 juni 2008 @ 6:48 48


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: