Platform Rosa blog

29 april 2008

Een dag is ’t van vreugde

Filed under: Socialisme — platformrosa @ 10:09 09

Een dag is ’t van vreugde
Een dag is ’t van strijd.
Een dag aan ‘t ontwaken der volk’ren gewijd
(kijk ook eens naar de andere teksten van de strijdliederen van De Stem des Volks).

Wat hebben Andorra, Armenië, Aruba, België, Belize, Bolivia, Brazilië, Bulgarije, Burkina Faso, Centraal-Afrikaanse Republiek, China, Curaçao, Cyprus, Democratische Republiek, Congo, Duitsland, Ecuador, Frankrijk, Frans Guyana, IJsland, Ivoorkust, Jemen, Kaapverdië, Kenia, Kroatië, Laos, Lesotho, Luxemburg, Maleisië, Malta, Marokko, Mauritius, Monaco, Mozambique, Namibië, Nederlandse Antillen, Nicaragua, Niger, Nigeria, Noord-Korea, Oekraïne, Oost-Timor, Paraguay, Portugal, Roemenië, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Servië, Somalië, St. Kitts en Nevis, Swaziland, Syrië, Tsjechië en Uruguay met elkaar gemeen?

In die landen is de Dag van de Arbeid een officiële feestdag. Niet in Nederland helaas, waar een groot deel van de bevolking 1 mei vooral gebruikt om de kater van Koninginnedag uit te zweten. Desalniettemin vinden er ook in Nederland 1 mei-vieringen plaats, variërend van de traditionele 1 mei demonstratie en – helaas tegelijkertijd en dus concurrerend – het 1 Mei Festival van de SP in Rotterdam, een picknick in Breda, een standje op de jaarmarkt in Den Hout, een feest in Groningen en in Alkmaar, de Rooie Rat-lezing in Utrecht en meer activiteiten. Voor grote activiteiten kun je ook in België terecht. De SP heeft helaas nooit landelijk werk gemaakt van het opnieuw leven inblazen van deze dag.

1 Mei affiche

Advertenties

1 reactie »

  1. […] maar op 3 mei, in Oss. Een vollediger overzicht van activiteiten op en rond 1 mei staat trof ik aan op het weblog van Platform Rosa, een initiatief van mensen die marxistisch leven in de SP-brouwerij proberen te […]

    Pingback door Eén mei 2008 « Rooieravotr — 1 mei 2008 @ 11:17 17


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: