Platform Rosa blog

13 januari 2008

Elf arrestaties wegens Wilders-poster

Filed under: Populisme en Rechts-extremisme — platformrosa @ 6:31 31

Op 12 en 13 januari zijn in totaal elf arrestaties verricht in Amsterdam wegens het verspreiden van onderstaande poster.

Anti-Wildersposter

Nee, het was niet Phillip Morris dat klaagde over schending van hun copyright. De politie heeft de activisten (leden van de Internationale Socialisten, maar ook GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi) opgepakt vanwege smaad. Wilders zou, volgens de website van de IS, persoonlijk een klacht hebben ingediend. Op dezelfde website zegt Pepijn Brandon, lid van de IS en een van de arrestanten: “Het is absurd dat juist een politicus die dagelijks grove beledigingen uit tegen een hele bevolkingsgroep en zich hierbij beroept op de vrijheid van meningsuiting, op deze manier ons de mond probeert te snoeren.”

Hoogst opmerkelijk dat linkse actievoerder gearresteerd worden omdat ze Wilders een extremist noemen. Wilders zelf zei onder andere over Moslims:

“Nederland staat aan de vooravond van een ‘tsunami van islamisering’. Moslims zullen de Nederlandse samenleving overspoelen en criminaliteit en overlast veroorzaken, ook op het platteland. Hun intolerante en gewelddadige cultuur zal de Nederlandse samenleving raken in het hart, in onze identiteit.”

over de Koran:

“Ik heb genoeg van de islam in Nederland: geen moslimimmigrant er meer bij. Ik heb genoeg van de aanbidding van Allah en Mohammed in Nederland: geen moskee er meer bij. Ik heb genoeg van de Koran in Nederland: verbied dat fascistische boek. Genoeg is genoeg.”

Wilders’ partijgenoot Hero Brinkman over de Antillen:

“Die politici daar, die deugen niet. Het is een stelletje rovers. Iedereen denkt het, maar niemand zegt het. We hebben ze verwend en daardoor zijn het uitvreters geworden. We moeten ze niet over de bol blijven aaien en met een zakje geld aankomen.”

Dat valt kennelijk allemaal onder de ‘vrijheid van meningsuiting’ in Nederland. Maar o wee als je het waagt om zo iemand van extremisme te beschuldigen…

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: